Saturday, 21 April 2018

Geography - Questions and Answers- 24 (Tribes)

Tribes
396. Abhors is a tribe in:
(a) Tamil Nadu (b) Kerala
(c) North East India (d) Kashmir
Answer: (c)

397. Angami is a tribe of:
(a) Manipur (b) Punjab
(c) Andhra Pradesh (d) Gujarat
Answer: (a)

398. Apatamis is a tribe of:
(a) Kerala (b) Lakshadweep
(c) Arunachal Pradesh (d) Andhra Pradesh
Answer: (c)

399. Bhil tribe belongs to:
(a) Madhya Pradesh (b) Meghalaya
(c) Kerala (d) Punjab
Answer: (a)

400. Bhotia tribe belongs to:
(a) Kashmir (b) Karnataka
(c) Uttarakhand (d) Gujarat
Answer: (c)

401. Chenchu is a tribe of:
(a) Andhra Pradesh (b) Kerala
(c) Tamil Nadu (d) Assam
Answer: (a)

402. Gaddis are natives of:
(a) Assam (b) Bengal
(c) Meghalaya (d) Himachal Pradesh
Answer: (d)

403. Garos tribe lives in:
(a) Kerala (b) Andaman
(c) Sikkim (d) Meghalaya
Answer: (d)

404. Gonds tribal people live in:
(a) Madhya Pradesh (b) Kerala
(c) Andaman (d) Punjab
Answer: (a)


405. The native land of Jaintias:
(a) Tamil Nadu (b) Lakshadweep
(c) Meghalaya (d) Punjab
Answer: (c)

406. Jarawas live in:
(a) Little Andaman (b) Tamil Nadu
(c) Karnataka (d) Kashmir
Answer: (a)

407. Khas are tribals of:
(a)Tamil Nadu (b) Karnataka
(c) Uttarakhand (d) Sikkim
Answer: (c)

408. The native land of Khasis:
(a)Maharashtra (b) Gujarat
(c) Karnataka (d) Meghalaya
Answer: (d)

409. Khonds are tribal people of:
(a)Orissa (b) Tamil Nadu
(c) Andhra Pradesh (d) Himachal Pradesh
Answer: (a)

500. Kotas are tribal people of:
(a)Tamil Nadu (b) Lakshadweep
(c) Meghalaya (d) Punjab
Answer: (a)

501. Kuki people live in:
(a)Punjab (b) Manipur
(c) Uttarakhand (d) Kashmir
Answer: (b)

502. The native land of Lepchas:
(a)Tamil Nadu (b) Andhra Pradesh
(c) Sikkim (d) Gujarat
Answer: (c)

503. Lushai is a tribe belongs to:
(a) Mizoram (b) Sikkim
(c) Karnataka (d) Jharkhand
Answer: (a)

504. Mikirs are belonged to:
(a) Assam (b) Bengal
(c) Kerala (d) Himachal Pradesh
Answer: (a)

505. Moplas belonged to:
(a) Tamil Nadu (b) Assam
(c) Kerala (d) Punjab
Answer: (c)

506. Mundas are tribals of:
(a) Tamil Nadu (b) Himachal Pradesh
(c) Karnataka (d) Jharkhand
Answer: (d)

507. Santhals are tribals of:
(a)Bihar (b) Kerala
(c) Tamil Nadu (d) Assam
Answer: (a)

508. Todas are tribal people in the Nilgiri district of:
(a)Karnataka (b) Andhra Pradesh
(c) Tamil Nadu (d) Maharashtra
Answer: (c)

509. Uralis are natives of:
(a)Kerala (b) Andhra Pradesh
(c) Maharashtra (d) Himachal Pradesh
Answer: (a)

510. Warlis are natives of:
(a)Assam (b) Himachal Pradesh
(c) Bengal (d) Maharashtra
Answer: (d)
<Next Page><01,........2122, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 >
Geography - Questions and Answers in Malayalam - Click here

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
07. ECONOMICS
09. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
10. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
11. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment